2021 Sonbaharında Ham Petrol Trade Edenleri Neler Bekliyor

2021 Sonbaharında Ham Petrol Trade Edenleri Neler Bekliyor
2021-10-11 11:10:09

Ham petrol, trade için çok bilinmese de tercih edilebilecek ve getiri verebilecek emtialardan biri. Ons altın ve dövizin yanı sıra kazanmak isteyenlerin sıklıkla trade’ini yapmak için çalıştıkları ham petroldeki en güncel gelişmeler neler dilerseniz yakından bakalım.

2021 Sonbaharında Ham Petrol Trade’i Yapanları Neler Bekliyor?

Ham petrol yatırımıtrade’i ile ilgili gelişmelere geçmeden önce ham petrol trade’i için başvurulabilecek en iyi platform hangisi dilerseniz ondan kısaca bahsedelim.

AMarkets, gerek ham petrol gerekse diğer tüm emtiaların trade’inin kolaylıkla yapılabileceği oldukça gelişmiş bir platform olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Düşük komisyon ücretleri ve kullanıcı dostu bir arayüzara yüz ile hizmet vermekte olan siteden her türlü ürünün trade’i oldukça kolay bir şekilde halledilebiliyor.

Ham Petroldeki En Önemli Sonbahar Gelişmeleri

Trade’inin pratik bir şekilde yapılabildiği ham petrolde aslına bakılırsa özellikle büyük ekonomiler nezdinde işler oldukça yolunda gidiyordu.

Özellikle geçtiğimiz günlerde sürekli dikey seyirde giden ham petrol fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen ham petrol stoku verilerinin beklenenin oldukça üstünden gelmesinden sonra gittiği dikey seyrini bir müddet terk etti. Önümüzdeki haftanın verilerinin de bundan bir önceki haftanın verileri ile kıyaslandığında yine çok fazla fark arz etmeyeceği değerlendirildiğinde Amerika petrol stoku verilerinin ham petrol fiyatlarını baskıladığından da bahsedilebilir.

Ancak ham petroldeki en önemli gelişme, Avrupa’nın göbeğinde yaşandı. Brexit’ten sonra yaşandığı iddia edilen İngiltere Petrol Krizi nedeniyle İngiltere’nin pek çok yerinde insanların petrol bulmaları oldukça zorlaştı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, krizin kısa vadede sona ermeyeceği yönünde geliyor. Nitekim gelen haberler de İngiltere’de yaşanan bu krizin tedarik zincirinin bir üyesi olan taşımacılık firmalarında çalışan şoförlerin Brexit nedeniyle İngiltere’ye rahat giriş çıkış hakkı kaybolan şoförlerin iş bırakması nedeniyle olduğu söyleniyor.

Bu da Londra piyasalarının açıldığı her yeni günde ham petrol fiyatlarının burada yaşanan kriz nedeniyle oluşan talep fazlasından dolayı yükselmesine neden oluyor. Sonuç olarak İngiltere’de yaşanan bu petrol krizine kısa vadede kalıcı bir çözüm bulunmazsa fiyatların arz her ne kadar Amerika Birleşik Devletleri tarafından yüksek de açıklansa ciddi bir çözüme ulaşmayacağını gösteriyor.

Nitekim ham petrol fiyat grafiklerine bakıldığında da bu durum açıkça görülebiliyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde ABD ham petrol stok verilerinin geldiği salı günü bu verilerin geldiği saatlerde ham petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken sonrasında Londra piyasalarının açılması fiyatları yine eski yerine ve bazı durumlarda eski yerinden daha yükseklere çıkmasını sağlıyor.

Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde özellikle İngiltere’de yaşanan bu kriz durumunun daha ne kadar süreyle devam edeceği de netleşmemişken ham petrol fiyatlarıyla ilgili net bir görünüm ortaya koymak da oldukça zor bir hale geliyor. Ancak eldeki verilerle İngiltere’de yaşanan bu krizin en azından kısa sürede kalıcı bir şekilde çözülmesinin çok da mümkün görünmediğini ekleyelim.

Yine de ham petrol fiyatları hakkındaki en güncel verileri AMarkets’ten bir kontrol etmeden yatırımınıza karar vermeyin. Alanının en iyilerinden biri olan AMarkets’te rahatlıkla ham petrol ticareti yapılabilmektedir. Bunun için tek yapılması gereken AMarkets sitesinde bir trader hesabı açmaktır. Trader hesabını açtıktan sonra yapılması gereken her şey zaten sitede kullanıcılara kolayca tarif edilmektedir.

Hiç yorum yapılmamış. Haydi bir yorum yap!

Yorumlar ( 0 )

Yorum Yaz